OPen Fire school
presents
Traject 2 NEXT LEVEL
Ontdek de vuurchef in jezelf bij ZOUTEROVER! 🔥
Dompel je onder in de kunst van het koken op open vuur bij de ZOUTEROVER Open Fire School. Onder begeleiding van ervaren vuurchef Kevin leer je in diverse trajecten en modules de fijne kneepjes van het vak. Of je nu een beginner bent of al gevorderd, er is altijd een nieuwe uitdaging te vinden. Onze lessen worden gegeven in het adembenemende Open Fire Experience Center in Wortel Kolonie.
Schrijf je nu in voor het NEXT LEVEL traject en til je vuurvaardigheden naar een hoger niveau!
Via deze link scoor je een pre-order, maar wees er snel bij: deze is slechts 3 weken geldig! Daarna vervalt de korting en gaat het traject voor de volle prijs online. 🔥
Schrijf je nu in voor het NEXT LEVEL traject en verfijn je vuurvaardigheden tot in de perfectie! 🔥
Grijp je kans met deze exclusieve pre-order – slechts 3 weken geldig! Daarna vervalt de korting en gaat het traject voor de volle prijs online.
💥 Think fast & bespaar €100!
NEXT LEVEL
- In de Open Fire School worden verschillende trajecten en modules aangeboden om alle technieken van
ZOUTEROVER begeleidt hobbykoks tijdens een eenmalige Open Fire Class. Een 4-uur durende workshop waarin de deelnemers enkele open vuur gerechten leren maken op verschillende toestellen. Maar omwille van de veelzijdigheid van zowel het vuur, de technieken als de toestelen merken we dat sommige deelnemers bij afloop van deze Open Fire Class niet ‘voldaan’ zijn. Hun eager om nog meer skills te leren, zette ons aan om een school op te richten.
Wat?
In de Open Fire School worden verschillende trajecten en modules aangeboden om alle technieken van het open vuur koken in de vingers te krijgen. Daarnaast zullen we onze Open Fire Students prikkelen om hun creativiteit aan te schroeven en een zero waste mindset te ontwikkelen in hun keuken.
Hoe?
De Open Fire School biedt alvast het eerste traject ‘From Scratch’ aan. Een traject bestaat uit 4 Open Fire Classes (kookworkshops) van 4 uur en eindigt met een finale open vuur kookdag! In de toekomst kan je hierop een vervolgtraject volgen om ‘Next Level” te gaan.
Voor Wie?
ZOUTEROVER brengt een groep gelijkgestemde vuurzielen bij elkaar die in verbinding met elkaar toegankelijke barbecue-skills willen leren. Onze ervaren vuurchef Kevin biedt samen met zijn ZTRVR- team persoonlijke begeleiding aan op alle niveaus. Er is dus geen voorkennis van open vuur koken nodig, maar ook zullen meer ervaren koks hier hun uitdaging vinden.
Waar?
Het ZOUTEROVER Open Fire Experience Center is gelegen te Wortel Kolonie. Alle Open Fire Classes zullen op deze locatie doorgaan. In de toekomst zullen we ook excursies organiseren naar andere locaties, zoals bijvoorbeeld een wildpluk wandeling in het bos of oesters rapen aan de Oosterschelde.
KALENDER
1. FLARE & FUSION:
Een culinaire reis door internationale vuurkeukens
(dinsdag 15 september ‘25 – 19u)
2. SPARK & SPICE
Ontdek de magie van specerijen en marinades
(dinsdag 29 september ‘25- 19u)
3. EMBER & EARTH
Seizoensgebonden groenten en pure aardse smaken.
(dinsdag 13 oktober ‘25 – 19u)
4. ASH & CLAY
Koken in korsten en beschermende lagen
(donderdag 23 oktober ‘25 – 19u)
5. LOW & SLOW
De ultieme kunst van traag garen op open vuur
(zondag 26 oktober ‘25 – 11u)
INHOUD
FLARE & FUSION
Een culinaire reis door internationale vuurkeukens
Tijdens deze les ontdekken we open vuurtradities van over de hele wereld. Van de intense smaken van een Zuid-Amerikaanse asado tot de verfijnde technieken van Japanse robatayaki, we halen inspiratie uit verschillende keukens en geven er een unieke Zouterover-twist aan. Leer hoe je authentieke smaken kunt combineren met jouw eigen creatieve stijl voor gerechten die de wereld op je bord brengen.
SPARK & SPICE
Ontdek de magie van specerijen en marinades
Kruiden en specerijen zijn de sleutel tot onvergetelijke smaken. In deze les leer je hoe je marinades, rubs en kruidenmengsels kunt creëren om je gerechten naar een hoger niveau te tillen. Van traditionele combinaties tot experimentele mixen: we spelen met lagen van smaak, die perfect tot hun recht komen boven het vuur. Een dag vol geur, kleur en pittige verrassingen!
EMBER & EARTH
Seizoensgebonden groenten en pure aardse smaken
Groenten verdienen een hoofdrol op het vuur. We duiken in seizoensgebonden ingrediënten, zoals asperges, kolen, salades en wilde kruiden, en ontdekken de magie van het grillen en garen op hete kolen. Verwacht verrassende technieken en pure smaken die zelfs vleesliefhebbers zullen overtuigen.
ASH & CLAY
Koken in korsten en beschermende lagen
Ga terug naar de basis van koken met de elementen. We verkennen traditionele technieken zoals garen in zoutkorsten, klei en as, die gerechten niet alleen beschermen maar ook unieke smaken en texturen geven. Denk aan vis in klei, aardappelen in as en meer culinaire kunstwerken. Een les vol ambacht, experiment en bijzondere resultaten.
LOW & SLOW
De ultieme kunst van traag garen op open vuur
In deze les draait alles om geduld. We bereiden producten zoals lam aan de asado waar lage temperaturen en lange kooktijden zorgen voor complexe smaken en een zachte textuur. Leer hoe je het vuur beheerst en je timing optimaliseert om met minimale hitte maximale resultaten te bereiken.
ZOUTEROVER begeleidt hobbykoks tijdens een eenmalige Open Fire Class. Een 4-uur durende workshop waarin de deelnemers enkele open vuur gerechten leren maken op verschillende toestellen. Maar omwille van de veelzijdigheid van zowel het vuur, de technieken als de toestelen merken we dat sommige deelnemers bij afloop van deze Open Fire Class niet ‘voldaan’ zijn. Hun eager om nog meer skills te leren, zette ons aan om een school op te richten.
Wat?
In de Open Fire School worden verschillende trajecten en modules aangeboden om alle technieken van het open vuur koken in de vingers te krijgen. Daarnaast zullen we onze Open Fire Students prikkelen om hun creativiteit aan te schroeven en een zero waste mindset te ontwikkelen in hun keuken.
Hoe?
De Open Fire School biedt alvast het eerste traject ‘From Scratch’ aan. Een traject bestaat uit 4 Open Fire Classes (kookworkshops) van 4 uur en eindigt met een finale open vuur kookdag! In de toekomst kan je hierop een vervolgtraject volgen om ‘Next Level” te gaan.
Voor Wie?
ZOUTEROVER brengt een groep gelijkgestemde vuurzielen bij elkaar die in verbinding met elkaar toegankelijke barbecue-skills willen leren. Onze ervaren vuurchef Kevin biedt samen met zijn ZTRVR- team persoonlijke begeleiding aan op alle niveaus. Er is dus geen voorkennis van open vuur koken nodig, maar ook zullen meer ervaren koks hier hun uitdaging vinden.
Waar?
Het ZOUTEROVER Open Fire Experience Center is gelegen te Wortel Kolonie. Alle Open Fire Classes zullen op deze locatie doorgaan. In de toekomst zullen we ook excursies organiseren naar andere locaties, zoals bijvoorbeeld een wildpluk wandeling in het bos of oesters rapen aan de Oosterschelde.
- Kolonie 43 B
- 2323 Wortel
PRIJS
Het traject – FROM SCRATCH – zit boordevol value.
Maar wat krijg je nu exact voor je geld?
- 4 thematische Open Fire Classes van 4 uur
- 1 Open Fire Cooking Day met afsluitend groepsdiner
- food & wood
- dé Open Fire School schort
- een cursusmap
- levenslange mogelijkheid tot het stellen van vragen
PRIJS: €985 €885