About us

passie voor vuur

In 2018 wonnen wij, Nick en Kevin,  opvoeder en onderwijzer, het Vlaamse tv-programma Grillmasters en we maakten van onze passie ons beroep. Twee vuurchefs die eerlijke, pure gerechten recht vanuit het vuur naar de mensen brengen.

Na 1,5 jaar een restaurant te runnen op het Nieuwe Zuid te Antwerpen, kozen wij om ons meer in te zetten op het conceptuele en het experimentele. Met trots openden wij in 2021 het Zouterover Experience Center in de authentieke hoeve van de landloperskolonie te Wortel.

Pure smaak

Zouterover tracht mensen terug stil te laten staan bij de simpele dingen. 

Dingen die in onze dagelijkse rush vaak vergeten worden. Eten is een basisbehoefte. Basisbehoeften vervallen heel vaak in routine en sleur.

De mens heeft diep binnenin nog steeds een oerinstinct. Vroeger gebruikten mensen vuur om de wezens van de nacht op afstand te houden, zich te verwarmen en voedsel te bereiden. Aan het kampvuur werden verhalen uitgewisseld.

Same story here! Het vuur maakt de tongen los.

“Zouterover is geen restaurant, al is catering natuurlijk wel mogelijk. We zien het hier eerder als onze speeltuin, waar we workshops en interactieve diners geven. Voor onze specialiteit: koken op open vuren, is dit dé ideale plek. Ons open kampvuur is dé perfecte basis voor een goed gesprek en het maken van heerlijke bereidingen, waarbij we ons richten op een pure smaak.”

– Kevin Kegeleers (Chef Zouterover)

From Farm to plate

Àlles wat je proeft bij Zouterover, wordt gegaard in, op of rond een open vuur.

Wij werken met een zero-wastefilosofie, waarbij we ‘back to basics’ gaan. Oftewel: ‘from farm to plate’. 

Pure – lokaal geteelde – smaken. We volgen de seizoenen en het aanbod.

Verwacht je aan gerechten als ‘op koffiebonen gerookte carpaccio van filet d’Anvers’, ‘knolselder in zoutaskorst’, ‘zwart geblakerde butternut met geitenkaas’ of ‘gegrilde coquilles afgewerkt met zoethoutzout’.

We plukken onze kruiden in onze eigen pluktuin

Het sociale aspect is voor ons heel erg belangrijk en wilden we dus graag integreren in onze activiteiten hier. Organisaties voor jongeren die het moeilijk hebben, kunnen daarom bij ons terecht voor time-outprojecten. De omgeving hier is ideaal om het hoofd leeg te maken.” 

– Nick Van Hoof (Chef Zouterover)