Over ons

  1. zouterover workshop-min

    Nick en Kevin

    In 2018 wonnen wij, Nick en Kevin,  opvoeder en onderwijzer, het Vlaamse tv-programma Grillmasters en we maakten van onze passie ons beroep. Twee vuurchefs die eerlijke, pure gerechten recht vanuit het vuur naar de mensen brengen. Na 1,5 jaar een restaurant te runnen op het Nieuwe Zuid te Antwerpen, kozen wij om ons meer in te zetten op het conceptuele en het experimentele. Met trots openden wij in 2021 het Zouterover Experience Center in de authentieke hoeve van de landloperskolonie te Wortel.

  2. zouterover eenvoud

    Eenvoud

    Zouterover tracht mensen terug stil te laten staan bij de simpele dingen. Dingen die in onze dagelijkse rush vaak vergeten worden. Eten is een basisbehoefte. Basisbehoeften vervallen heel vaak in routine en sleur. De mens heeft diep binnenin nog steeds een oerinstinct. Vroeger gebruikten mensen vuur om de wezens van de nacht op afstand te houden, zich te verwarmen en voedsel te bereiden. Aan het kampvuur werden verhalen uitgewisseld. Same story here! Het vuur maakt de tongen los.

  3. Pure smaak

    From farm to plate
    Àlles wat je proeft bij Zouterover, wordt gegaard in, op of rond een open vuur. Wij werken met een zero-wastefilosofie, waarbij we ‘back to basics’ gaan. Oftewel: ‘from farm to plate’. Pure – lokaal geteelde – smaken. We volgen de seizoenen en het aanbod. Verwacht je aan gerechten als ‘op koffiebonen gerookte carpaccio van filet d’Anvers’, ‘knolselder in zoutaskorst’, ‘zwart geblakerde butternut met geitenkaas’ of ‘gegrilde coquilles afgewerkt met zoethoutzout’.

Vragen of interesse?

Contacteer ons