Zanderover

pluktuin en voedselbos

Het sociale aspect is voor ons heel erg belangrijk en wilden we dus graag integreren in onze activiteiten hier. Organisaties voor jongeren die het moeilijk hebben, kunnen daarom bij ons terecht voor time-outprojecten. De omgeving hier is ideaal om het hoofd leeg te maken.” 

– Nick Van Hoof (Chef Zouterover)

TIME OUT PROJECT

In ons Time-out project betrekken we binnenkort jongeren tussen 12 en 18 jaar bij het onderhouden van ons voedselbos: van het inzaaien tot het oogsten.

Nick was tot voor kort opvoeder in de bijzondere jeugdzorg – terwijl Kevin leerkracht was in het secundair onderwijs. Maar de passie voor vuur laaide hoog op en we gaven onze job op en kozen om volop voor onze grote liefde te gaan kokerellen op open vuur. Al willen we onze passie voor eten wél combineren met het sociale aspect.

Interesse in een samenwerking? Wij zijn nog op zoek naar partners voor dit project!

“Zouterover is geen restaurant, al is catering natuurlijk wel mogelijk. We zien het hier eerder als onze speeltuin, waar we workshops en interactieve diners geven. Voor onze specialiteit: koken op open vuren, is dit dé ideale plek. Ons open kampvuur is dé perfecte basis voor een goed gesprek en het maken van heerlijke bereidingen, waarbij we ons richten op een pure smaak.”

– Kevin Kegeleers (Chef Zouterover)

Locatie

Zouterover staat voor puurheid en eenvoud.

Dat merk je niet enkel in de gerechten die je er krijgt voorgeschoteld, maar ook in het ruwe interieur.

De setting straalt een ongedwongen en tegelijk stoere, ‘back to basics’ sfeer uit door de combinatie van donker en licht hout, industrieel beton en onbewerkte muren. Details als schapenvachtjes, natuurlijke kleuren, grote planten en een ruwe boomstronk laten het geheel dan weer rustiek en natuurlijk aanvoelen.

Door de grote ramen lijkt de omgeving van buiten naar binnen te komen, waardoor je een heerlijk fijn buitengevoel krijgt. urban, country style.