Zand Er Over

Het sociale aspect is voor ons heel erg belangrijk en wilden we dus graag integreren in onze activiteiten hier. Organisaties voor jongeren die het moeilijk hebben, kunnen daarom bij ons terecht voor time-outprojecten. De omgeving hier is ideaal om het hoofd leeg te maken.” (CHEF NICK)

zouterover kolonie wortel unesco vuurzaal

Location

Zouterover staat voor puurheid en eenvoud. Dat merk je niet enkel in de gerechten die je er krijgt voorgeschoteld, maar ook in het ruwe interieur. De setting straalt een ongedwongen en tegelijk stoere, ‘back to basics’ sfeer uit door de combinatie van donker en licht hout, industrieel beton en onbewerkte muren. Details als schapenvachtjes, natuurlijke kleuren, grote planten en een ruwe boomstronk laten het geheel dan weer rustiek en natuurlijk aanvoelen. En door de grote ramen lijkt de omgeving van buiten naar binnen te komen, waardoor je een heerlijk fijn buitengevoel krijgt. urban, country style.

vuurzaal zouterover experience center

Zanderover

In ons Time-out project betrekken we binnenkort jongeren tussen 12 en 18 jaar bij het onderhouden van ons voedselbos: van het inzaaien tot het oogsten. Nick was tot voor kort opvoeder in de bijzondere jeugdzorg – terwijl Kevin leerkracht was in het secundair onderwijs. Maar de passie voor vuur laaide hoog op en we gaven onze job op en kozen om volop voor onze grote liefde te gaan: kokerellen in open vuur. Al willen we onze passie voor eten wél combineren met het sociale aspect.
Interesse in een samenwerking? Wij zijn nog op zoek naar partners voor dit project!

Chef’s Table

In een vleugel van de prachtige landlopersboerderij in het midden van het natuurgebied namen wij, Kevin en Nick, onze intrek. Na onze overwinning tijdens het televisieprogramma Grillmasters renoveerden we de oude hoeve  tot een prachtige plek met daarin een grote ‘Chef’s Tablemet plaats voor tien tot dertig personen, dé eyecatcher: een open indoor vuurplaats waar wij alles – van hapje tot dessert – zullen grillen, garen, roken of bakken.

  • Lange tafel uitkijkend op de chef in actie
  • Voor één gezelschap: 12 – 40 personen
  • Aperitief van het huis
  • Seizoensgebonden 7-gangen Chef’s menu (geen à la carte)
  • Gerechtjes bereid, geserveerd én uitgebreid toegelicht aan tafel door de chef
  • Vegetarisch mogelijk: vraag ernaar
  • Zaaltje en personeel exclusief voor uw gezelschap
  • Duurtijd: ongeveer 4 u
  • Indien nodig: extra vuur en dekentjes

The Stable

We kozen ervoor om de oude stalruimtes in hun authenticiteit te behouden. Deze grote evenementenruimte kan gebruikt worden voor feesten, zoals huwelijken, alsook voor bedrijfsevenementen. Onze locatie is gelegen in stilte gebied. Wij respecteren dit en kunnen daarom geen dansfeesten of luide muziek toestaan.

  • Super lange tafel doorheen het midden van de stal
  • Voor grote feesten: 41 – 200 personen
  • Receptie: 3 hapjes
  • Aan tafel: voor-, hoofdgerecht en dessert Seizoensgebonden
  • Menu samengesteld in samenspraak met u
  • Vegetarisch mogelijk: vraag ernaar
  • Buffetvorm of sharing dishes op tafel
  • Aankleding in samenspraak met u
  • Interactie met de chef’s aan het vuur
  • Mogelijkheid om je eigen muzieklijst op de achtergrond af te spelen
  • Indien nodig: extra vuur en dekentjes

“Zouterover is geen restaurant, al is catering natuurlijk wel mogelijk. We zien het hier eerder als onze speeltuin, waar we workshops en interactieve diners geven. Voor onze specialiteit: koken op open vuren, is dit dé ideale plek. Ons open kampvuur is dé perfecte basis voor een goed gesprek en het maken van heerlijke bereidingen, waarbij we ons richten op een pure smaak.” (CHEF KEVIN)

Vragen of interesse?

Contacteer ons